Spania se pregătește de „Război” …

 365 de vizualizări

Spania - Sagrada Familia
Spania

Spania se pregătește de „Război” … cu teroriști

 Spania  urmează să lanseze „Operațiunea Vara„, în care vor fi mobilizaţi circa 44.000 de ofițeri de poliţie destinați zonelor turistice aglomerate, operaţiunea este un răspuns la ameninţările jihadiștii de a comite noi atacuri. Guvernele occidentale avertizează şi ele că în această vară atentatele teroriste sunt foarte probabile pentru peninsula iberică.

Spania urmează să mobilizează 22.000 mii de poliţişti regionali şi 22.000 membri ai gărzi civile spaniole, peste forţele existente în mod obişnuit în zonele turistice.

 Secretarul de stat pentru securitate a emis instrucțiuni privind Operațiunea Vara, care va fi desfășurată în comunitățile Andaluziei, Asturias, Insulele Canare, Cantabria, Valencia, Galicia, Madrid, Murcia și Insulele Baleare, în perioada 1 iulie – 31 august. în Insulele Baleare, va continua până la 30 septembrie.

 Doar în ultimul an ţară a fost vizitată de peste 83 milioane de turişti, Spania fiind din  acest punct de vedere una din principalele atracţii turistice din lume. Anunţă La voz de Galicia.

Departamentul de Stat US, îşi avertizează cetăţeni.

 În data de 18 Martie 2019 Departamentul de Stat din US a emis o avertizare de „terorism” pentru cetăţeni americani care vor să călătorească în Spania.

 „Grupări teroriste continuă să pună la cale posibile atacuri teroriste în Spania. Teroriștii pot ataca cu sau fără avertisment, vizând în principal locații turistice, puburi de transport, piețe / centre comerciale, spații publice, hoteluri, cluburi, restaurante, locuri de cult, parcuri, evenimente sportive și culturale majore, instituții de învățământ, aeroporturi cât și alte zone publice.

Oficiul de Relaţii Externe britanic a avertizat că noi atacurile teroriste in Spania sunt „probabile„.

 Acesta afirmă: „Este posibil că teroriștii să încerce să efectueze atacuri în Spania„.

„Atacurile ar putea fi nediscriminatorii, inclusiv în locurile vizitate de străini. Autoritățile spaniole iau măsuri pentru a proteja vizitatorii, dar trebuie să fiți vigilenți și să urmați instrucțiunile autorităților locale. ” Aici [(AICI)]

 Un Grup jihadist Al-Muntasir a emis trei ameninţări de terorism pentru Spania pe Twitter dintre care una avea o poză a catedralei Sagrada Familia.

SURSE:

# Interior desplegará a 45.000 agentes para frenar los delitos en veranoInterior desplegará a 45.000 agentes para frenar los delitos en verano
https://www.lavozdegalicia.es/noticia/espana/2019/06/17/interior-desplegara-45000-agentes-frenar-delitos-verano/0003_201906G17P16991.htm

# Exercise increased caution in Spain due to terrorism.
https://travel.state.gov/content/travel/en/traveladvisories/traveladvisories/spain-travel-advisory.html

# Brits warned of ‘high risk’ of Spain terror attack as measures raised
https://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/785652/terror-threat-spain-tourists-brits-isis-benidorm-barcelona

***

Razboiulinformational

 

Related Images:

Citeste si …

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*